Jaké jsou děti dle dne v týdnu, ve kterém se narodily

Vytvořeno 10.10.2020
Vaše dítě se nerodí jako nepopsaný list papíru, rodí se již s vrozeným charakterem a osobnostním temperamentem. Záleží na tom, co mají v genech. Či ve hvězdách? To jaké vaše dítě je mohou, dle astrologie, ovlivnit i planety, které spadají pod určitý den v týdnu, ve kterém se narodí. Co tedy čekat u nedělňátka či čtvrtňátka?

Staří Římané při tvorbě svého kalendáře rozhodli, že týden bude mít sedm dní a že každému dni bude odpovídat jedna z planet na nebi, které jsou viditelné pouhým okem. Římští vědci pak přišli na to, že povaha planety se částečně odráží i v povaze člověka, který se v daný den narodil. Pochopitelně vše pak závisí na celém horoskopu, jak je postavený a jaké planety bydlí v osobitém, pro konkrétního člověka sestaveném, astrologickém „koláči“.

Narozeno v pondělí

Měsíc je symbolem pro pondělí. „Pondělní dítě má sličnou tvář“, tvrdili Římané a měli pravdu. Měsíc je přece krásný a tajemný, i když chladný, stále opěvovaný básníky všeho věku. A takové je také vaše dítě. Krásné, citlivé, nepřehlédnutelné a všemi obdivované. Ovšem také mrzuté, vznětlivé, uzavřené a tvrdohlavé. Děti narozené pod vládou Měsíce mají velkou fantazii. Vytvářejí si vlastní světy, do kterých se právě často uzavírají. Jsou náladové, netrpělivé a často jednají pod vlivem emocí. Velmi rychle chtějí dospět, touží vše poznat a rozpoznat, nebojí se překážek, jdou si za svým, ale dost často budou podléhat tlaku okolí.

Narozeno v úterý

„Úterní dítě je plné milosti“. Úterku vládne Mars. Mars je planeta boha války, kterého si Římané cenili pro jeho atletickou krásu a statečnost. Děti narozené v úterý proto mohou být velmi vitální, svobodomyslné a bojovné. Často křičí, perou se a vztekají se, vše musí být po jejich, budou se s vámi často hádat a nic vám nedají zadarmo. Ale jsou či budou hodně samostatní, mohou se stát skvělými sportovci, ničeho se nebudou bát, do všeho půjdou s odvahou sobě vlastní a budu chránit své milované i za cenu vlastního života. Avšak pokud úterním dětem půjde o něco důležitého, budou jednat soustředěně a s rozvahou.

Narozeno ve středu

Středě panuje Merkur. „Středeční dítě je plné žalu“. Merkur je „studijní“ planetou a dítě narozené v tento je bystré, ale zároveň si zbytečně přidělává starosti (proto ten žal). Středeční děti jsou hodně chytré, rychle umí mluvit a vyjadřovat se, mají výbornou schopnost komunikace. Dost často si ale samy vytváří skutečnost a pak následuje zklamání. Budou mít rády společnost a budou toužit po zážitcích. Budou mít skvělý a vybraný vkus, budou vynikat různými schopnostmi. Jsou to nastávající vědci či spisovatelé. Provázet je bude věčný entuziasmus a stále budou zkoušet nové věci. Děti narozené ve středu jsou studijní typy a rády se rozvíjí, nezkoušejte je v něčem brzdit či krotit, zničíte jejich budoucí potenciál.

Narozeno ve čtvrtek

„Čtvrteční dítě zná cestu.“ Čtvrtek má přisouzený Jupiter, a tak čtvrteční dítě je velmi temperamentní, rychle se naučí chodit a rádo běhá, v budoucích dnech si pak zamiluje výlety a dobrodružství, bude chtít stále něco podnikat, nuda bude jeho nepřítel, a to vám dá často znát. Čtvrtňátka jsou přátelští a milují kolektiv, stále dokážou nad něčím žasnout, vše je baví. Život bude pro ně věčná hra. Budou vždy myslet pozitivně, hodně se smát a ze všeho se radovat. Smyslem jejich pobytu na světě se stane pravda, pochopení a ušlechtilost. Negativním rysem dětí Jupitera je plýtvání, pýcha a požitkářství.

Narozeno v pátek

Pátku dominuje Venuše. „Páteční dítě miluje a dává“. Děti narozené v pátek jsou roztomilé a ihned si vás obmotají kolem prstu. Budou klidné, ale budou si vynucovat pozornost a společnost. Nikdy nedělají nic samy, budou chtít mít všechny kolem sebe. Budou inteligentní a umělecky nadané. Milovat budou básničky, písničky, pohádky. Zůstanou nastálo milé a ochotné. Děti Venuše jsou sice velkými romantiky, zahrnou vás dárky všeho druhu, ale dokáží vám život znepříjemnit svou marnivostí, ješitností a do vínku jim také nebyl dán smysl pro pořádek.

Narozeno v sobotu

Sobotu řídí Saturn. Podle Římanů „sobotní dítě tvrdě pracuje na své živobytí“, což znamená, že nic nedostane zadarmo. Však je také Saturn planeta usilovné práce a disciplíny. Děti jsou melancholické a nepřístupné, nebudou chtít zapadnout mezi své vrstevníky, jejich znamením se stane vyzrálost a dost věcí si uvědomí dříve. Budou značně zatvrzelé, sobecké a budou špatnět snášet něco nového. Mohou být také nepříjemné, a proto jim musíte pomoci se radovat ze života a ukázat jim lepší svět a předvést, že smích je celkem snadná věc. Na druhou stranu však budou mít smysl pro pořádek a budou důslední. Do vínku dětem Saturnu byla nadělena trpělivost a šetrnost. Budou toužit po dokonalosti a přesnost bude pro ně vším.

Narozeno v neděli

Dítě slunce. „Dítě narozené na den nedělní je spravedlivé, moudré a dobré“. Slunce je krásné, teplé a hřeje a takový osud mají také děti narozené v neděli. Nedělňátka jsou optimistická, vyzařují tolik energie, že to ostatní lidi přitahuje, dokáží šířit radost, čímž pozitivně motivují ostatní. Ale Slunce dominuje naší soustavě, tedy i děti Slunce se snaží vyniknout a poroučí ostatním, vše musí být podle nich. Největší riziko nedělňátek je v tom, že zapomínají občas zvolnit tempo a odpočívat. V dospělosti budou vaše děti narozené v neděli velice chytré a upřímné, což ovšem očekávají také od ostatních.

narození dítěte
Mgr. Daniela Fruhwirtová Hradská
Maminka dvou dětí, spisovatelka, milovnice literatury, kultury, módy a dětí, autorka básnické sbírky, vítězka literárních soutěží Týnišťský literární Parnas, finalistka soutěže www.ceskohledaspisovatelky.cz a autorka článků pro ženy a maminky.